17 de juliol 2011

El caçador d'estels

Fa tot just un any, llegia Mil sols esplèndits i, com si aquest juliol fos una repetició de l'anterior, també he dedicat estones lectores a un altre llibre de Khaled Hosseini (Kabul, 1965): El caçador d'estels. Ambientat igualment a l'Afganistan, la novel·la ens explica la història de dos nens inseparables de petits que la culpa i la por acaben portant-los per dos camins molt diferents.
Jo no sóc de les de llagrimeta fàcil, però en alguns passatges he de confessar que he estat a punt de treure el mocador. I tot això sense que em semblés una història ensucrada; al contrari: hi ha escenes molt dures que m'han quedat a la retina. 
Tot i que aquesta novel·la no sigui una novetat editorial, si no l'heu llegida us la recomano per a aquest estiu. Transmet alguns valors que de vegades sembla que s'estan perdent, com ara la lleialtat i el perdó. I per als qui no sigueu lectors, en podeu veure la versió cinematogràfica. Aquest n'és el tràiler:

6 comentaris:

Dona invisible ha dit...

He mirat el tràiler i sembla molt molt interessant, sobretot també per la realitat de l'Afganistan, que haig de reconèixer que desconec bastant.
Miraré de fer-me'n amb un exemplar quan vagi a Barcelona. Et pots creure que fa temps que no llegeixo cap llibre en català? Aquí, a les llibreries, no se'n troba cap! Ho trobo a faltar...
Petonsssss

Jesús M. Tibau ha dit...

prenc nota

LaMirandolina ha dit...

Dona invisible, és un llibre traduït a més de 40 llengües. En alemany segur que hi és. Si no el trobes, el títol original en anglès és The kite runner. Si et decideixes a llegir-lo, ja el comentarem, però penso que a tu potser t'agradaria més Mil sols esplèndits. Bones lectures.

LaMirandolina ha dit...

Jeús M., gràcies per la visita. Fa dies que jo no passo pel teu bloc. Massa feina, massa blocs i massa llibres interessants a la tauleta de nit. :)

Carme Bové ha dit...

La pel·lícula omet molts moments rellevants de la història, llegiu el llibre, és colpidor!

LaMirandolina ha dit...

Gràcies per la valoració de la pel·lícula. El cert és que no l'he vista encara, però el llibre és impressionant.